Przykładowe menu na Komunie – 210 zł/osoba
Zupa (dwie do wyboru):
Flaki wołowe
Esencjonalny rosół z domowym makaronem
Krem z zielonego groszku
Krem z grzybów leśnych
Krem z pomidorów ze świeża bazylią
Krem z białych warzyw z oliwą truflową
Węgierska zupa gulaszowa
Żurek staropolski z kiełbaską i jajkiem
Drugie danie 450 gr./os. ( dwa rodzaje do wyboru):
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem w sosie serowym
Pierś z indyka zapiekana z serem Mozzarella w sosie pomidorowym
Kieszonka ze schabu faszerowana pieczarkami, w sosie grzybowym
Roladki ze schabu z szynką i suszonymi pomidorami z sosem pieczeniowym
Pieczeń z indyka z sosem żurawinowym
Eskalopki ze schabu w sosie koperkowym
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Ćwiartka kaczki z pieczonymi jabłkami i żurawiną
Filet z dorsza w panierce/Filet z dorsza w śmietanie
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Ziemniaki pieczone w cząstkach
Ziemniaki puree
Mini marchewka z masełkiem na ciepło
Bukiet surówek
Wybór warzyw na parze
Przekąski 250 gr./os. (4 do wyboru):
Schab po warszawsku w galarecie
Nuggetsy + sosy
Melon z szynką parmeńską
Półmiski mięs pieczonych oraz wędlin wiejskich
Deski serów z owocami winogron, orzechami oraz krakersami
Półmiski antypasti – z suszonymi wędlinami, różnymi serami i dodatkami
Różyczki z łososia wędzonego z musem serowo-chrzanowym
Łosoś w delikatnej galarecie
Befsztyk tatarski – serwowany podczas przyjęcia
Cygara z szynki konserwowej z pastą jajeczną
Tymbaliki z kurczaka z zielonym groszkiem i jajkiem
Ryba po grecku
Półmisek jaj faszerowanych
Śledzie w oleju z cebulą
Śledzie po meksykańsku
Sałatki – dwie do wyboru:
Sałatka z tuńczyka na sałacie z zielonymi oliwkami
Sałatka „Nicejska” z fasolką szparagową oraz jajkami przepiórczymi
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z serem feta
Szefa kuchni z jajkiem, serem i szynką, sałatami oraz sosem
Sałatka brokułowa
Sałatka pieczarkowa
Sałatka Cezar
Pomidory po grecku
Sałatka z rukoli i bekonu
Sałatka napoli
Dodatki:
Pieczywo różne
Masło
Desery – 150 gr./os.
Ciasta domowe mix np. szarlotka, sernik, makowiec lub
Panna Cotta w gorącym sosem malinowym lub
Tiramisu w pucharku lub
Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną
Owoce:
Filetowane na platerach
Napoje (bez limitu):
Soki owocowe, napoje gazowane, woda w dzbankach – stojące na stole
Kawa oraz herbata Lipton
Za dzieci od 3 do 10 lat płatne jest 50%
Dodatkowe opłaty
Do każdego rachunku będzie doliczony serwis w wysokości 10 %
Włoskie wino białe oraz czerwone 0.7 l – 90.00 zł butelka
Proseco – 90.00 zł/butelka
Wódka Wyborowa 0.5 l – 90.00 zł/butelka
Jack Daniels – 210 zł
Johne Walker Black – 220 zł
Własny alkohol – oplata korkowego – 30.00 zł/osoba
Tort – 120.00 zł/kg
Wniesienie własnego tortu – 60 zł
Białe pokrowce na krzesła – 5 zł/sztuka