Wybór zakąsek zimnych:
Pomidory faszerowane musem z indyka
Pomidory faszerowane musem z tuńczyka
Pomidory faszerowane twarożkiem
Caprese – pomidory z serem Mozzarella na świeżej rucoli z oliwą
Półmisek ryb wędzonych
Różyczki z łososia wędzonego z cytrynką na sałacie
Schab po warszawsku w delikatnej galarecie
Półmisek mięs pieczonych z wędlinami
Jajka faszerowane(musem pieczarkowym, brokułowym lub chrzanowym)
Porcje indyka w galarecie z winem malaga
Tymbaliki (galaretki) drobiowe
Galaretka z nóżek z cytrynką
Carpaccio z łososia wędzonego
Deska serów z winogronami, orzechami oraz krakersami
Deska wędlin wiejskich i pasztetów
Szynka prasowana ze szparagami
Cygara z szynki konserwowej faszerowane pastą jajeczną w galarecie
Babeczki smakowe z pastami
Szynka parmeńska z melonem oraz świeżym pieprzem
Rolada z łososia z musem serowym oraz koperkiem
Szynka Podkomorzego – noga z kopytem serwowana podczas przyjęcia bezpośrednio przy gościach
Sandacz w całości na postumencie
Szczupak faszerowany w całości na postumencie
Rolada rybna w galarecie
Ryba po grecku
Befsztyk tatarski z cebulką, ogórkiem kiszonym i grzybkami
Śledzie pod pierzynką
Śledzie z cebulka oraz oliwą
Śledzie po kaszubsku
Śledzie w trzech smakach
Vitello tonato – Cielęcina garnirowana musem z tuńczyka
Mozzarella z pomidorkami koktajlowymi oraz świeża rucolą
Smalec w chlebie z jabłkiem oraz cebulką
Łosoś w delikatnej galarecie
Łódeczki z cykorii z łososiem wędzonym i kaparami
Kapelusze pieczarek faszerowane( warzywami lub grzybami)
Koreczki:
– z salami z papryką
– z indykiem z oliwkami
– serowe z warzywami
– z serem oraz winogronem
– z szynką, papryką oraz oliwką
– z kabanosem oraz ogórkiem
– mozzarella z pomidorkiem koktajlowym
Tartinki:
– na toście z salami
– na toście z pstrągiem
– na toście z serkiem Brie
– na toście z szynką konserwową
– na toście z musem szynkowym
– na toście z pastą orzechową
– na toście z pastą z sera pleśniowego
– na toście z pastą z makreli
Kanapki dekoracyjne:
– z polędwicą
– z szynką oraz kolorową papryką
– z pstrągiem wraz z cebulką marynowaną
– z łososiem i koperkiem skropionym cytryną
– z salami oraz oliwkami czarnymi
– z pastą jajeczną i szczypiorem
– z jajkiem i szczypiorkiem
– z serem żółtym
– z serem pleśniowym
Sałatki:
Pomidor po grecku-z serem feta
Pieczarkowa tradycyjna
Pieczarkowa z serem i szynką oraz sosem śmietanowym
Neapolitańska z serem oraz szynką
Grecka z serem feta oraz oliwkami
Hawajska-z kurczakiem i ananasem
Z jajkami przepiórczymi oraz fasolką szparagową
Rosa – z kurczakiem grillowanym, suszonymi pomidorami i 3 rodzajami sałat
Cesar z krotonami oraz z sosem cesarskim
Szefa- z szynką, serem i jajkiem oraz sosem
Wiosenna z sosem winegret
Z tuńczykiem na sałacie oraz czarnymi oliwkami.
Jajeczna z brokułami.
Jarzynowa
Gyros
Z kurczakiem i selerem
Z makaronem tortellini i papryką
Przekąski gorące:
Flaki wołowe z bułeczką
Barszcz czerwony : ( z uszkami, z pasztecikiem mięsnym lub z krokietem z kapustą oraz grzybami)
Beuf Strogonoff wołowy z bułeczką
Barszcz biały z jakiem oraz kiełbaską
Żurek w chlebie
Fasolka po bretońsku
Śliwka w boczku
Wybór zup:
SEZ. Krem z cukinii
Krem z pora.
Krem z borowików
Krem z pomidorów z serem pleśniowym
Barszcz ukraiński
Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym.
Krem z marchwi.
Krem z kalafiora
Krem z selera.
Krem z pieczarek.
Francuska cebulowa z grzanką serową.
Minestrone
Fasolowa.
Kwaśnica.
Pieczarkowa.
Barszcz biały.
Barszcz czerwony z uszkami.
Ziemniaczana z boczkiem
Jarzynowa.
Żurek z jajkiem oraz kiełbaską.
Esencjonalny rosół z makaronem.
Z grzybów leśnych
Ogórkowa.
Wybór dań głównych:
Antrykot z kurczaka
Szaszłyki drobiowe
Udko kurczaka pieczone
„Chicken fingers”
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem z sosem szpinakowym.
Pierś kurczaka marynowana w ziołach z sosem chińskim
Pieczona pierś kurczaka z sosem koperkowym
Potrawka z kurczaka
Indyk zapiekany z serem Mozzarella oraz pomidorem
Pieczeń z indyka z sosem żurawinowym
Sznycel z indyka w sosie śmietanowym lub szpinakowym
Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami i Mozarella
Schab pieczony w sosie kurkowym, śliwkowym lub pieprzowym
Schab faszerowany pieczarkami z sosem grzybowym
Schab karkowy w sosie z grzybów leśnych
Schab środkowy w sosie pieczeniowym
Pieczeń wieprzowa z sosem paprykowym
SEZ. Papryka faszerowana sosem bolońskim, z Mozzarella i sosem pomidorowym
Gołąbki z mięsem z sosem pomidorowym
Kotlety schabowe
Golonka po bawarsku
Zrazy wołowe po cygańsku
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem, cebulką oraz słoninką
Placki ziemniaczane z gulaszem po węgiersku
Bitki wołowe w sosie własnym z cebulką
Gulasz wołowy
Pulpety cielęce w sosie grzybowym lub koperkowym
Eskalopki cielęce w sosie cytrynowym
Pieczeń cielęca w sosie własnym
Dorsz w sosie greckim
Pstrąg po królewsku
Łosoś gotowany z warzywami
Łosoś soute w sosie cytrynowym
Sandacz w sosie porowym
Pierogi z kapustą oraz grzybami
Pierogi z soczewicą
Pierogi z mięsem.
Pierogi ruskie
SEZ. Pierogi owocowe ( z truskawkami, jagodami )
SEZ.Knedle ze śliwkami lub truskawkami oraz sosem śmietanowym lub truskawkowym
Wybór dań wegetariańskich:
Risotto z warzywami
Ryż po meksykańsku
Strogonoff wegetariański
Pierogi z kapustą i grzybami
Zapiekanka warzywna
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym
Canelloni ze szpinakiem oraz sosem pomidorowym
Risotto z warzywami świeżym pomidorem
Spaghetti z pesto
Tagiatelle z warzywami
Spaghetti z sosem pieczarkowym
Farfale z cukinią, świeżym pomidorem i czosnkiem
Dodatki do dań głównych – ciepłe
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki puree
Ziemniaki smażone w cząstkach
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Kasza gryczana
Ryż
Kasza jaglana
Kasza jęczmienna
SEZ. Kluski śląskie
SEZ. Kopytka z ziołami
Kasza Kus-kus
SEZ. Kapusta zasmażana
Buraczki duszone
Marchewka z groszkiem
Brokuły
Mini marchewka z bułeczką
SEZ. Cukinia blanszowana na maśle
Szpinak z czosnkiem
SEZ. Fasolka szparagowa
Wybór warzyw na parze
Dodatki do dań głównych – surówki
Wiosenna z warzyw.
Z ogórka kiszonego z cebulką i papryką
Z selera naciowego
Z marchwi
Mizeria.
Z kiszonej kapusty
Z białej kapusty
Z czerwonej kapusty
Bukiet surówek
Wybór deserów:
Sernik na zimno z różnokolorową galaretką oraz sezonowymi owocami
Wybór ciast domowych – szarlotka, sernik, makowiec
Tiramisu w pucharku z nasączonymi likierem oraz kawą biszkoptami
Tiramisu tortowe – podawane na talerzyku.
Panna cotta – na bazie śmietany ze skórką pomarańczy na musie truskawkowym
Naleśniki flambirowane po węgiersku z czekoladą , orzechami oraz rodzynkami.
Naleśniki z serem oraz owocami z polewą – truskawkowa, czekoladowa, toffi lub morelowa
Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną
Półmisek owoców filetowanych lub w całości – pomarańcze, grapefruit, kiwi, banany, winogrona, arbuz, melony,SEZ. truskawki
Babeczki owocowe z różnorodnym nadzieniem.